AZ-aanvaller Evjen in verwarring: 'Ik dacht: zoiets zou mijn vader nooit zeggen'

AZ-aanvaller Evjen in verwarring: 'Ik dacht: zoiets zou mijn vader nooit zeggen'

17-03-2022 09:24
17

AZ-aanvaller Hakon Evjen baalt van de onrust rond zijn persoon in de aanloop naar het Conference League-tweeluik tegen zijn oude club FK Bodø/Glimt. Uitspraken van zijn vader zijn uit hun verband gerukt, zegt hij.

Andreas Evjen, voormalig aanvoerder van Bodø/Glimt, zou voor de eerste wedstrijd in een podcast hebben geroepen dat zijn zoon zou verliezen. "Dat kreeg ik tijdens de persconferentie te horen", reageert Evjen in De Telegraaf. "Ik wist niet wat ik moest zeggen, vond het vreemd. Ik dacht nog: zoiets zou hij nooit zeggen. Wat bleek: hij had het ook niet gezegd, maar inmiddels was het wel door de media extra aangedikt."

Maar op een warm welkom in Bodø hoefde Evjen vervolgens niet meer te rekenen, al draaiden de supporters later bij. "Ze waren tijdens de wedstrijd niet aardig voor mij, maar dat hoort er bij. Na afloop, toen ik nog wat oude bekenden bedankte, kreeg ik applaus van dezelfde supporters. Dat deed mij wel wat."

Scheidsrechter
AZ verloor vorige week met 2-1, nadat Bodø/Glimt in de blessuretijd een zeer discutabele strafschop had gekregen. Evjen kon het niet geloven. "Omdat Panta (Pantelis Hatzidiakos, red.) de bal speelde, wat op het grote scorebord zelfs nog een paar keer werd herhaald. Maar die scheids was te trots om ernaar te kijken, terwijl het moment bepalend was voor het resultaat. He didn't give a shit."