AZ-trainer Jansen legt bijzondere keuze voor Beukema uit: 'We moeten scoren'

AZ-trainer Jansen legt bijzondere keuze voor Beukema uit: 'We moeten scoren'

17-03-2022 19:01
11

Pascal Jansen kiest donderdagavond voor Sam Beukema in de AZ-basis tegen FK Bodø/Glimt. De oefenmeester weet dat zijn ploeg op zoek moet naar doelpunten en Beukema is sterk bij de standaardsituaties.

"Met Sam weten we dat we met de spelhervattingen een extra wapen hebben. We moeten scoren, dan lijkt het me logisch dat je bij Sam uitkomt", vertelt Jansen in gesprek met ESPN voor de wedstrijd. Pantelis Hatzidiakos begint op de bank. Jansen verwacht dat Bodø/Glimt de bus niet zal parkeren in Alkmaar. "In alle wedstrijden die ik van ze heb gezien doen ze niet veel andere dingen. Wat ze doen, doen ze goed en kunnen ze goed. Dat vind ik te prijzen, want dat is een kwaliteit. Daar staan ze voor, bewonderenswaardig."

Jansen kan tegen de Noorse tegenstander weer beschikken over Jordy Clasie, Fredrik Midtsjö is nog wel afwezig. Jansen is blij dat Clasie weer op het veld staat. "Het heeft met alle voetbalmomenten te maken: aan de bal, zonder de bal en in de omschakeling. Hij doorziet situaties extreem goed en snel", zo looft de coach zijn middenvelder.