Feyenoord klaart de klus en mag zich opmaken voor de kwartfinales

17-03-2022 22:50 Laatste update: 22:54
65

Feyenoord heeft in eigen huis de klus geklaard en mag zich ten koste van Partizan Belgrado melden in de kwartfinale van de Conference League. Na de 2-5 overwinning van vorige week volgde een 2-1 zege in De Kuip.

Feyenoord moest het in de return doen zonder Justin Bijlow, Tyrell Malacia, (geblesseerd), Gernot Trauner en Niklas Pedersen (corona). Daarom speelde Lutsharel Geertruida rechtsback en was er naast Marcos Senesi een basisplaats voor Ramon Hendriks.

Hoewel Feyenoord moeite had om kansen te creëren tegen Partizan, kwam het zelf geen moment in de problemen. Na een half uur spelen was de eerste voor Guus Til, een minuut later scoorde Cyriel Dessers, maar uit buitenspelpositie en dus ging de goal niet door.

Partizan kreeg al vroeg in de tweede helft een kans op de gelijkmaker, die enigszins nog wat spanning op zou kunnen leveren, maar na de 2-0 van Reiss Nelson was duidelijk wie er door zou gaan. Trainer Arne Slot liet na de 2-0 niets aan het toeval over en wisselde wat basisspelers met het oog op de wedstrijd tegen Ajax van aanstaande zondag.

Partizan deed via invaller Ricardo Gomes nog iets terug, maar Bryan Linssen bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 3-1. En dus staat Feyenoord voor het eerst sinds 2002 weer in een Europese kwartfinale.