Man bindt zich vast en goal in extremis: genoeg hoogtepunten bij Everton-Newcastle

17-03-2022 23:15
12

Everton en Newcastle United leken na 98 minuten spelen af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, maar Alex Iwobi zette Goodison Park in de allerlaatste minuut alsnog in vuur en vlam: 1-0. Cruciale punten voor Everton in de strijd om lijfsbehoud.

Everton-manager Frank Lampard kon geen beroep doen op Donny van de Beek, die ziek is. Voor het eerst in vijf wedstrijden speelde Van de Beek dus niet. Ook doelman Jordan Pickford was afwezig.

Het meest opvallende moment in de eerste helft had niets met voetbal te maken. De wedstrijd werd stilgelegd door een supporter die het veld opkwam en zich vastbond aan een doelpaal, hij demonstreerde tegen oliebedrijven. Na vijf minuten kon het spel hervat worden.

Omdat beide ploegen nagenoeg geen kansen kregen, wees alles erop dat het in 0-0 zou eindigen. Nadat Allan werd weggestuurd vanwege een doldwaze tackle kwam er in de negen minuten blessuretijd alsnog een winnaar. Na knap combineerwerk schoot Iwobi de 1-0 tegen de touwen.