Ten Hag vertelt over Ajax-ziekenboeg: 'Die zag ik zelfs al zweven naar een bal'

Ten Hag vertelt over Ajax-ziekenboeg: 'Die zag ik zelfs al zweven naar een bal'

18-03-2022 14:30
36

Erik ten Hag heeft op een persconferentie een update gegeven over de fitheid van Maarten Stekelenburg en Sean Klaiber. Het Ajax-tweetal is op de weg terug en zou heel misschien dit seizoen nog wedstrijdminuten kunnen maken.

Stekelenburg en Klaiber raakten aan het begin van dit seizoen geblesseerd, maar het gaat steeds beter met ze. "Ze zijn allebei al op het veld aan het trainen, maar nog niet met het team", vertelt Ten Hag. "Maarten was bij zijn laatste check geweest en die is weer helemaal vrij. Die zag ik vandaag zelfs weer zweven naar een bal, dus dat gaat de goede kant op."

Ook de rechtsback voelt het gras weer onder zijn voeten. "Die traint ook weer een tijdje en dat ziet er ook goed uit. Het seizoen is alleen niet meer zo heel erg lang, dus het wordt een moeilijk verhaal of hij en Stekelenburg nog mee kunnen doen. Ze zijn in ieder geval wel goed op weg."

Remko Pasveer, de derde Ajacied die in de lappenmand zit, is in zijn herstel nog niet zo ver als Stekelenburg en Pasveer. "Hij mag nog niet in keeperstraining en is wel hard aan het werk, maar doet nu nog dingen zonder ballen te vangen", maakt Ten Hag duidelijk. De overige spelers van Ajax zijn allemaal fit voor de Klassieker van komende zondag.