Napoli blijft bij in Scudetto-strijd dankzij belangrijke dubbelslag van Osimhen

19-03-2022 16:57
5

Napoli heeft geen fout gemaakt in de strijd om de Scudetto. De nummer twee van de Serie A kwam thuis op achterstand tegen Udinese, maar rechtte de rug dankzij Victor Osimhen: 2-1.

Udinese, dat met Marvin Zeegelaar een Nederlander aan de aftrap had, was niet naar Napels gekomen om zich te verbergen. Sterker nog, binnen het half uur kwamen de gasten uit Friuli op voorsprong. Gérard Deulofeu, bekend van zijn periodes bij FC Barcelona en Everton, opende in minuut 22 de score.

Dat triggerde Napoli om alles uit de kast te trekken. Aangezien de achterstand van I Partenopei op koploper AC Milan maar drie punten bedraagt, was het belangrijk voor de ploeg van trainer Luciano Spalletti om gelijke tred te houden en dus stond Victor Osimhen na rust op.

De Nigeriaanse aanvaller, die nog altijd met een masker speelt omdat hij een aantal maanden geleden zijn jukbeen op meerdere plaatsen brak, prikte de 1-1 tegen de touwen en was tien minuten later ook verantwoordelijk voor het maken van de 2-1. Dat bleek na een spannende slotfase de winnende goal te zijn.

Daardoor staat Napoli nu in punten gelijk met Milan, maar de Rossoneri hebben nog een wedstrijd tegoed. Inter, dat nu derde staat, heeft vier punten minder dan de twee koplopers en zelfs nog twee wedstrijden tegoed.