Unnerstall oogst bewondering bij Twente: 'Dat is ongekend, echt ongelooflijk'

Unnerstall oogst bewondering bij Twente: 'Dat is ongekend, echt ongelooflijk'

20-03-2022 07:24
31

FC Twente is doelman Lars Unnerstall dankbaar na de krappe zege op PEC Zwolle. De 31-jarige Duitser bracht een paar keer knap redding. Zo hield hij onder meer Thomas van den Belt van scoren af met een geweldige reflex.

"Wát een redding, ongelooflijk", stelt Twente-aanvoerder Robin Pröpper voor de camera van ESPN. "Ik zag die bal er al in vliegen. Katachtig, met zo'n lichaam… Echt, ongelooflijk."

Ook Ricky van Wolfswinkel prijst Unnerstall. "Dat is ongekend. Een fantastische reflex, hij pakte die bal geweldig. Hij draait sowieso een fantastisch jaar", stelt de spits, die door de 1-0 zege op PEC Zwolle nu vierde staat met de Tukkers. De achterstand op Feyenoord bedraagt slechts één punt. "We zijn wel heel realistisch. Maar als je maar één punt van de nummer drie staat, dan zijn de derde en vierde plek ook de plekken waar je tot het einde van het seizoen om wil meedoen. Als we eindigen waar we nu staan, zijn we straks heel gelukkig. Direct Europees voetbal halen is uiteraard het doel."

In de studio uit ook Marciano Vink zijn bewondering voor Unnerstall. "Wat is de procedure om zo iemand Nederlander te maken?", grapt de analist, die daarmee doelt op de keepersproblemen bij Oranje. Bondscoach Louis van Gaal kan geen beroep doen op Justin Bijlow en Jasper Cillessen. Mark Flekken, Joël Drommel en Tim Krul zijn wel opgeroepen.