Dest: Toen ik echt moest kiezen, wilde Oranje me ineens wel hebben

Dest: "Toen ik echt moest kiezen, wilde Oranje me ineens wel hebben"

20 March - 09:24
66

Sergiño Dest verkoos een interlandcarrière namens de Verenigde Staten boven het Nederlands elftal. De 21-jarige rechtsback van FC Barcelona voelde zich lange tijd genegeerd door de KNVB, vertelt hij aan ESPN.

De Amerikanen gooiden wel snel een lijntje uit. "Omdat ik in Nederland speelde, dacht ik niet eens aan spelen voor de VS, maar aan spelen voor het Nederlands elftal", laat Dest weten. "Maar zij wilden mij niet hebben. Toen hadden mijn vader en ik zoiets van: je hebt ook een Amerikaans paspoort, dus je kunt ook voor hen spelen. Toen dacht ik: als dat kan, dan wil ik het proberen."

De vleugelverdediger deed namens de Verenigde Staten mee aan het WK O17 en het WK O20. Na zijn doorbraak bij Ajax in 2019, barstte de discussie over zijn interlandcarrière echt los. De Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter reisde naar Amsterdam om hem te overtuigen. Ook de KNVB deed een ultieme poging. "Toen ik echt moest kiezen, wilde Oranje me ineens wel hebben. Ik had zoiets van: jullie hebben alle tijd gehad en nu willen jullie me oproepen..."

Via Ajax TV maakte Dest uiteindelijk bekend dat zijn voorkeur uitging naar Team USA. Hij speelde inmiddels zeventien interlands voor de Amerikanen, waarin hij twee keer scoorde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s