Pijnlijk weerzien met PSV: K*tzooi, waarom ben ik eigenlijk keeper geworden?

Pijnlijk weerzien met PSV: "K*tzooi, waarom ben ik eigenlijk keeper geworden?"

20-03-2022 21:36
21

De laatste opdracht voor de interlandperiode was een pittige voor Fortuna Sittard: de nummer zestien van de Eredivisie ging zondag kansloos met 5-0 onderuit tegen PSV. Ben Rienstra en doelman Yanick van Osch wilden er na afloop niet al te veel woorden aan vuil maken.

Rienstra kreeg van ESPN de vraag hoe snel hij deze zondagmiddag wilde vergeten. "Snel. De bus in en niet meer over praten? Ja, dat denk ik wel", aldus de routinier. "We komen er gewoon niet uit als we de bal hebben. En verdedigend staan we te laat, waardoor je van het kastje naar het muurtje gaat. En dan wil je duels gaan spelen, maar dan kom je er niet aan. Hier hoef je het in principe niet te halen, als je op voorhand kijkt. Maar je mag jezelf als team wel beter presenteren."

Van Osch keerde terug bij de club waar hij een groot deel van zijn leven doorbracht. Het werd echter een pijnlijk weerzien voor de doelman. "Als je ze ziet uitlopen naar 4-0, 5-0, denk je wel eens: wat een k*tzooi, waarom ben ik eigenlijk keeper geworden?", liet de balende doelman zichzelf ontvallen in gesprek met De Limburger.

Fortuna Sittard heeft 22 punten na 25 speelrondes en zou volgens de huidige standen play-offs om lijfsbehoud betekenen. Heracles Almelo is op zondag 3 april de volgende tegenstander, later in april wordt de kelderkraker tegen Fortuna Sittard ingehaald.