Oranje-keepersdiscussie barst los: 'Vijfde in de Bundesliga, basisplek is logisch'

Oranje-keepersdiscussie barst los: 'Vijfde in de Bundesliga, basisplek is logisch'

21-03-2022 15:29
52

Rafael van der Vaart vindt dat Mark Flekken in de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal het doel moet verdedigen. De Limburger doet het uitstekend voor SC Freiburg en dat kan volgens de analist de doorslag geven.

Bondscoach Louis van Gaal riep Flekken, Joël Drommel en Tim Krul op voor de vriendschappelijke duels met Denemarken en Duitsland. Vanwege de afwezigheid van Justin Bijlow en Jasper Cillessen, die beiden geblesseerd zijn, moet Flekken volgens Van der Vaart nu onder de lat komen te staan. "Ik zie hem niet wekelijks spelen, maar hij speelt in de Bundesliga en staat vijfde", zegt de huidig interim-trainer van Esbjerg tijdens Studio Voetbal.

Dat zou volgens hem al genoeg reden moeten zijn om de Limburger op te stellen en Tim Krul, die onderin in de Premier League speelt, op de bank te houden. "Je moet Bundesliga kijken en dat doet Van Gaal, dus als hij het daar goed doet is het logisch dat hij erin komt. We weten ook allemaal wel wat Krul kan en daarom zit hij er ook bij, maar zij (zijn club Norwich City, red.) staan onderaan. Dat is niks."