'PSV wil dat Van Nistelrooy Schmidt opvolgt, Rutten moet assistent worden'

'PSV wil dat Van Nistelrooy Schmidt opvolgt, Rutten moet assistent worden'

21-03-2022 22:05 Laatste update: 22:09
179

Ruud van Nistelrooy is de belangrijkste kandidaat om na dit seizoen hoofdtrainer te worden van PSV. Dat melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. Fred Rutten moet de assistent van Van Nistelrooy worden. 

Van Nistelrooy, op dit moment hoofdtrainer van Jong PSV, zei begin februari nog dat hij het 'te vroeg' vond om trainer van het eerste elftal te worden. Desondanks zetten Marcel Brands, vanaf aankomend seizoen de nieuwe algemeen directeur, en John de Jong, de technisch directeur, vol in op Van Nistelrooy. Rutten moet hem begeleiden. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat Rutten zo'n rol wel ziet zitten. Hij was van 2009 tot 2012 al hoofdtrainer van het eerste elftal.

PSV lijkt hetzelfde pad te bewandelen als in 2018, toen Mark van Bommel vanuit PSV O19 werd doorgeschoven naar het eerste elftal, zonder ervaring op het hoogste niveau. In het eerste jaar werd Van Bommel tweede, een paar maanden in zijn tweede seizoen volgde ontslag.

PSV maakte onlangs het vertrek van Schmidt bekend. De Duitser werd in de zomer van 2020 aangesteld, maar heeft de twijfels rond zijn persoon nooit echt weg kunnen nemen.