Van Gaal test bij Oranje positief op coronavirus en moet in isolatie

Van Gaal test bij Oranje positief op coronavirus en moet in isolatie

22-03-2022 10:54 Laatste update: 23:49
130

Louis van Gaal is besmet met het coronavirus. Dat meldt De Volkskrant. De bondscoach moet in isolatie en het is nog onduidelijk of hij bij de oefenwedstrijd van zaterdag tegen Denemarken aanwezig kan zijn.

Van Gaal testte dinsdagochtend positief en zal de komende dagen in Woudschoten, het hotel waar Oranje zijn kamp heeft opgeslagen, in isolatie gaan. Danny Blind, Henk Fraser en Frans Hoek zullen de taken van de bondscoach tijdens zijn afwezigheid overnemen. Het is nog niet duidelijk hoe lang dat zal gaan duren.

Wellicht kan de keuzeheer de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal nu niet bijwonen. Zaterdag speelt Oranje in de Johan Cruijff Arena tegen Denemarken en op dinsdag komt Duitsland op bezoek in de hoofdstad. Tijdens de afgelopen wedstrijd van Oranje, vier maanden geleden tegen Noorwegen, zat Van Gaal ook al niet op de bank. Toen kampte hij met een heupblessure, maar was hij wel aanwezig in De Kuip.

Op de persconferentie van maandagmiddag gaf Van Gaal al aan dat hij zich niet lekker voelde. Hij sprak toen van een verkoudheid. "Ik praat door mijn neus en ben verkouden, dat kunnen jullie allemaal wel horen. Toch zit ik hier."

In de oefenwedstrijden wilde de bondscoach zijn nieuwe systeem gaan 'implementeren'. Hoe dat vorm krijgt als hij de duels met de Denen en de Duitsers mist, moet nog blijken. In de komende dagen is er in ieder geval een belangrijke rol weggelegd voor de rest van de technische staf, die de selectie warm moet zien te maken voor 5-3-2.