Oranje wordt waarschijnlijk ingedeeld in pot 2 en kan topland treffen op WK

Oranje wordt waarschijnlijk ingedeeld in pot 2 en kan topland treffen op WK

22-03-2022 15:29 Laatste update: 23-03-2022 00:11
90

Het Nederlands elftal maakt een grote kans om tijdens de WK-loting op 1 april aan een topland gekoppeld te worden. Dat blijkt uit de procedure voor de loting in Doha, die de FIFA dinsdag heeft verspreid.

De wereldranglijst van 31 maart zal bepalen in welke pot Oranje wordt ingedeeld. De eerste zeven landen op de ranking zullen in pot 1 ingedeeld worden, net als gastland Qatar. De nummers acht tot en met vijftien zitten in pot 2 en omdat Nederland op dit moment tiende op de FIFA-lijst staat, is de kans groot dat 'we' een topland uit pot 1 treffen of in de poule met Qatar komen.

Omdat het Nederlands elftal nog oefenwedstrijden speelt tegen Denemarken en Duitsland en met Portugal en Italië er nog landen boven Oranje staan die niet zeker zijn van WK-deelname, is er een klein kansje dat er voor 31 maart verschuivingen op de wereldranglijst plaats zullen vinden. Die kans is echter niet heel groot. De loting, die op 1 april om 17.00 uur zal beginnen, zal dus erg spannend voor Oranje en bondscoach Louis van Gaal worden.

Tijdens de loting zijn 29 van de 32 deelnemers aan het WK bekend, omdat er dan nog een aantal play-offs gespeeld moeten worden. Teams uit andere werelddelen dan Europa worden tijdens de loting uit elkaar gehouden. Het WK start op 21 november van dit jaar en de finale is op 18 december.