'Berghuis' van Spakenburg: 'Heftig, maar denk dat Berghuis het zwaarder had'

'Berghuis' van Spakenburg: 'Heftig, maar denk dat Berghuis het zwaarder had'

23-03-2022 13:17 Laatste update: 13:19
20

Vince Gino Dekker stond de afgelopen tijd volop in de schijnwerpers. De buitenspeler van Spakenburg zou vertrekken bij de club en koos voor een contract bij rivaal IJsselmeervogels. Zijn keuze maakte het nodige los in de top van het amateurvoetbal.

Dreigberichten, intimidatie en grappen: Dekker kreeg veel naar zijn hoofd na de bekendmaking van IJsselmeervogels. "Ik ben verschillende keren van nummer gewisseld, maar het hielp eerst niet. Dan ging de telefoon, nam je op en werd er gezegd: ik weet waar jij met je gezin woont. Nou ja, de eerste keren haal je je schouders erover op, maar op een gegeven moment is het echt niet leuk meer", vertelt een openhartige Dekker in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Dekker had de heftige reacties niet verwacht. "Voor mij persoonlijk voelde het als dat ik 'gewoon' van club ging wisselen. Natuurlijk weet je dat er rivaliteit is, dat het echt wel een dingetje was, maar tegelijkertijd heb je in Spakenburg ook huwelijken waar de één voor de 'Rooien' en de ander voor de 'Blauwen' is. Dat gaat ook goed. Als ik had geweten hoe intens dit beleefd werd en wat mij allemaal zou overkomen, had ik het echt niet gedaan. Ik heb de gevolgen van mijn keuze onderschat."

Dat zijn situatie vergeleken wordt met die van Steven Berghuis, die Feyenoord verruilde voor Ajax, vindt Dekker niet passend. "Ik vind dat je dat niet met elkaar kunt vergelijken. Ik heb een heftige periode achter mij liggen, maar ik denk dat Berghuis het nog tig keer zwaarder had."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie