Opmerkelijke uitspraken van 'PM' Johnson: 'Waarom zouden we dat niet doen?'

Opmerkelijke uitspraken van 'PM' Johnson: 'Waarom zouden we dat niet doen?'

24-03-2022 21:42
60

Boris Johnson heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan over de Europese play-offs voor de laatste WK-tickets. De Britse 'prime minister' stelt dat de wedstrijden van Oekraïne allemaal in winst omgezet zouden moeten worden.

De situatie in dat land is bekend, maar dat heeft er ook voor gezorgd dat de wedstrijd tussen Oekraïne en Schotland in de halve finale van de play-offs voor het WK geen doorgang kon vinden. Die staat nu voor in juni gepland, maar wat betreft Johnson wordt die wedstrijd helemaal niet meer gespeeld.

Volgens Sky Sports liet hij zich ontvallen dat hij het liefste zou zien dat Oekraïne een reglementaire overwinning krijgt toegewezen. "Dat klinkt wel als een goed idee", zei de politicus. "Ik kan geen goede reden bedenken waarom we dat niet zouden doen."

Of het bij Johnson bekend was dat het juist de Schotten zijn die tegen Oekraïne spelen, is niet duidelijk. Als premier van Groot-Brittannië is hij ook verantwoordelijk voor de gang van zaken in Schotland, hoewel dat land ook een eigen bestuur heeft en over bepaalde regels zelf kan en mag beslissen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie