Portugal en Ronaldo komen met de schrik vrij, Zweden door na verlenging

Portugal en Ronaldo komen met de schrik vrij, Zweden door na verlenging

24-03-2022 22:49 Laatste update: 23:17
37

Portugal en Cristiano Ronaldo zijn in de halve finales van de play-offs om een WK-ticket met de schrik vrijgekomen. Burak Yilmaz mocht vlak voor tijd aanleggen om Turkije op 2-2 te zetten in Porto, maar miste. Daardoor kunnen de Portugezen het WK nog steeds halen.

Portugal - Turkije 3-1
Ronaldo wil graag het vijfde wereldkampioenschap in zijn loopbaan spelen en is goed op weg. Op eigen veld wonnen de Portugezen van Turkije, maar die zege kwam met heel veel moeite tot stand. Na goals van Otávio en Diogo Jota werd het 2-0 in de eerste helft en leek er niets aan de hand, maar na de rust kwamen de Turken terug. Burak Yilmaz maakte er na een mooie combinatie 2-1 van en kreeg tien minuten voor tijd de kans om het zelfs gelijk te maken.

De ervaren spits mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding op Enes Ünal, maar besloot over en vergooide daarmee de kans op een gelijkmaker en verlenging. Vlak voor tijd prikte Matheus Nunes ook nog de 3-1 tegen de touwen en was het zeker dat de Portugezen naar de finale van de play-offs gaan, waarin ze tegen alle verwachtingen in tegen Noord-Macedonie zullen spelen.

Overige uitslagen:
Wales - Oostenrijk 2-1
Zweden - Tsjechië 1-0 (na verlenging)