'Eriksen en ik spreken elkaar niet dagelijks, maar we appen best geregeld'

'Eriksen en ik spreken elkaar niet dagelijks, maar we appen best geregeld'

26 March - 09:01
7

Siem de Jong ziet dat Christian Eriksen om verschillende redenen 'de gunfactor' heeft. De twee oud-Ajacieden hebben nog altijd contact met elkaar. Kenneth Perez komt ook aan het woord over Eriksen.

Eriksen gaat zaterdagavond naar alle waarschijnlijkheid zijn rentree maken bij Denemarken, na zijn hartstilstand op het EK van afgelopen zomer. Tegenover het Algemeen Dagblad vertelt De Jong over Eriksen, met wie hij jarenlang samenspeelde. "Christian heeft heel erg de gunfactor bij veel mensen. Omdat hij niet alleen een heel goede en mooie speler is, maar ook een goede, nuchtere jongen. Daar komt bij: miljoenen mensen hebben zijn hartstilstand live zien gebeuren. Dat maakte logischerwijs heel veel los."

Spreekt De Jong zijn oud-teamgenoot Eriksen nog wel eens? "In het voetbal blijkt het altijd moeilijk om contact te blijven houden", reageert de middenvelder, die momenteel actief is bij sc Heerenveen. "Christian en ik spreken elkaar niet dagelijks, maar we appen best geregeld. Laatst hebben we elkaar nog even kort gezien, toen hij in Amsterdam was om te trainen."

ESPN-analist Kenneth Perez ziet dat zijn landgenoten enthousiast zijn over de aanstaande rentree van Eriksen. "Maar mensen zijn ook gewoon heel benieuwd. Zonder Eriksen heeft het Deense elftal het heel goed gedaan. Vóórdat hij wegviel, liep alles via hem, elke bal ging haast in zijn richting. Ik ben ook gewoon benieuwd wat hij straks voetbaltechnisch aan het elftal gaat toevoegen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s