De Ligt legt verschillen met systeem van De Boer uit: 'Levert wel vier goals op'

De Ligt legt verschillen met systeem van De Boer uit: 'Levert wel vier goals op'

27-03-2022 11:55
41

Matthijs de Ligt heeft een goed gevoel overgehouden aan de eerste interland van Oranje onder Louis van Gaal in het nieuwe systeem. In een 1-3-4-1-2 werd Denemarken met 4-2 verslagen.

Het Nederlands elftal kwalificeerde zich voor het WK in een 4-3-3-formatie, maar werkt nu toe naar het eindtoernooi in een nieuw systeem. De Ligt zag veel positieve punten. "We hebben vier dagen kunnen trainen op het nieuwe systeem en dan leggen we deze wedstrijd op de mat", zegt hij op een persconferentie. "Ik denk dat dat wel hoop biedt."

De wijze waarop Van Gaal wil voetballen, is niet vreemd voor de verdediger van Juventus. In de Italiaanse competitie komt hij vaker teams tegen die zo spelen en ook onder Frank de Boer werd er al eens iets vergelijkbaars uitgeprobeerd. "Met De Boer zochten we onze momenten om druk te zetten", analyseert De Ligt. "Nu ligt er wat meer risico in ons spel. Maar dat risico brengt wel vier doelpunten met zich mee."

Dinsdag krijgt Oranje een nieuwe kans om beter te wennen aan het systeem. Dan komt Duitsland op bezoek in de Johan Cruijff Arena voor een oefenwedstrijd, waarna er in juni vier wedstrijden voor de Nations League op het programma staan. Daarin speelt Nederland tegen België, Polen en Wales (twee keer).