De Mos: 'Uitermate geschikt voor Eredivisie, ik heb hem genoemd bij FC Utrecht'

De Mos: 'Uitermate geschikt voor Eredivisie, ik heb hem genoemd bij FC Utrecht'

27-03-2022 19:51
25

FC Utrecht heeft in de zoektocht naar een nieuwe trainer Aad de Mos uitgehoord. De vandaag 75 jaar geworden Hagenaar tipte Wouter Vrancken, succescoach van KV Mechelen.

Vrancken maakt al jaren veel indruk met KV Mechelen, dat in 2019 promoveerde en dat jaar ook de Belgische beker won. De Mos vindt de 43-jarige Belg een trainer 'van de buitencategorie'. "Hij haalt er het maximale uit", zegt de oud-trainer, die Mechelen in 1988 naar de grootste successen in de clubhistorie leidde (Europa Cup II en Europese Supercup), tegen Het Nieuwsblad.

"Hij zou uitermate geschikt zijn voor de Nederlandse Eredivisie", vervolgt De Mos over Vrancken. "Ik heb zijn naam genoemd bij FC Utrecht. Daar zijn ze op zoek naar een nieuwe coach voor volgend seizoen. Ze vroegen mijn mening en ik heb Vrancken als eerste naam doorgegeven." Vrancken staat niet op de nominatie bij een Belgische topclub, denkt De Mos. "Miljonairs staren zich blind op de verpakking, terwijl het bij Vrancken alleen maar om de inhoud draait. Hij is geen mooiprater."