'Berghuis speelde misschien wel de beste wedstrijd die ik ooit van hem gezien heb'

'Berghuis speelde misschien wel de beste wedstrijd die ik ooit van hem gezien heb'

28 March - 07:52
30

Steven Berghuis heeft zaterdag in het vriendschappelijke duel met Denemarken veel indruk gemaakt op Rafael van der Vaart. Volgens de 109-voudig international deed Berghuis het uitstekend als nummer 10 van het Nederlands elftal.

Berghuis kreeg de voorkeur boven Georginio Wijnaldum. Hij rechtvaardigde de keuze van bondscoach Louis van Gaal met een sterk optreden. "Berghuis speelde misschien wel de allerbeste wedstrijd die ik ooit van hem gezien heb. Zonder te scoren, maar er zat een idee achter élke bal die hij speelde", aldus Van der Vaart bij Studio Voetbal.

Memphis Depay en Steven Bergwijn vormden een 'omgekeerde driehoek' met Berghuis. Van der Vaart: "Berghuis voelt zich heel lekker in dit systeem. En dat hij ook het vertrouwen krijgt boven Wijnaldum was voor hem denk ik wel echt een push naar voren. Een goede keuze, wat dat betreft uiteindelijk."

"Dan krijg je er nog bij dat Steven een heel goede vrije trap en corner kan nemen", haakt Arne Slot in, die Berghuis aan het begin van het seizoen van Feyenoord naar Ajax zag gaan. "Daar maakte Oranje ook de tweede goal uit, uit zijn voorzet." Met een knipoog: "Je zou denken dat de bondscoach er heel goed over nagedacht heeft."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s