Memphis looft medespeler na gelijkspel tegen Duitsland: 'Gaf vertrouwen aan ons'

Memphis looft medespeler na gelijkspel tegen Duitsland: 'Gaf vertrouwen aan ons'

29 maart - 23:18 Laatste update: 23:22
39

Memphis Depay vindt dat Oranje vertrouwen kan putten uit het 1-1 gelijkspel tegen Duitsland. Hij stelt dat Daley Blind een goede wedstrijd speelde en is na het zien van de beelden overtuigd: Nederland had een penalty moeten krijgen na een overtreding van Thilo Kehrer.

Memphis is realistisch na de wedstrijd tussen Oranje en Duitsland. De aanvaller zag hoe Nederland het erg lastig had met Die Mannschaft, maar in de laatste fase van de wedstrijd ging het een stuk beter. Memphis deelt complimenten uit. "Ik vond dat Daley vandaag erg aanwezig was, vooral in de laatste twintig minuten. In het aansturen, met Virgil (van Dijk, red.) en Matthijs (de Ligt, red.). Dat gaf ook weer vertrouwen aan ons", aldus Memphis bij de NOS. "We scoren de 1-1 en krijgen kansjes op de 2-1, maar ik weet niet of het een penalty was..."

Na het bekijken van de beelden is Memphis duidelijk. "Hij raakt amper de bal man, een beetje. Hij geeft mij een beuk, waardoor hij bij de bal kan komen. Hij geeft hem niet, jammer. Je wil die wedstrijd winnen, dit zijn kansen. Ik kreeg de bal niet lekker mee, dus ik had bewust mijn lichaam ertussen. Helaas, ik miste vandaag een beetje scherpte. Op het einde was ik leeg. Als team kunnen we terugkijken op een goede week."

Memphis gaat met een goed gevoel terug naar FC Barcelona en gaat proberen om zichzelf terug te knokken in het elftal van Xavi. "Ik ben altijd een knokker geweest, vandaag was het ook knokken met Antonio Rüdiger. Barcelona is een topclub, ik ga lekker door. Dan weet ik zeker dat ik mijn plekje weer ga krijgen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie