Brazilië en Antony weer op dreef, Sinisterra mist het WK met Colombia

Brazilië en Antony weer op dreef, Sinisterra mist het WK met Colombia

30 March - 07:48
30

Brazilië heeft de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie in stijl afgesloten. Met Ajax-aanvaller Antony opnieuw in de basis waren de Goddelijke Kanaries te sterk voor Bolivia. Argentinië, dat eveneens al geplaatst was, speelde gelijk, terwijl Peru de weg versperde voor het Colombia van Luis Sinisterra.

Bolivia - Brazilië 0-4
De Braziliaanse machine draait deze interlandperiode op volle toeren. Na de 4-0 zege op Chili ging Bolivia er met dezelfde cijfers vanaf. Antony kon zich dit keer niet onderscheiden met een doelpunt of een assist, maar hij speelde wel weer 77 minuten mee. Op ruim drie kilometer hoogte in La Paz maakten Lucas Paquetá en Richarlison (beiden twee keer) de doelpunten. Daardoor is Brazilië niet meer te achterhalen door Argentinië, ondanks de inhaalwedstrijd tussen de toplanden.

Ecuador - Argentinië 1-1
De Argentijnen stevenden lange tijd op een zege af bij Ecuador. River Plate-aanvaller Julían Álvarez, die in de zomer de overstap maakt naar Manchester City, opende na een halfuur de score. In extremis sleepte het thuisland echter een remise uit het vuur. Ajacied Nicolás Tagliafico, die in de basis begon, veroorzaakte een strafschop vanwege hands. Die werd in de rebound verzilverd door Enner Valencia. Ondanks de remise gaan beide landen naar het WK.

Venezuela - Colombia en Peru - Paraguay
Met Feyenoord-aanvaller Luis Sinisterra ruim een uur binnen de lijnen won Colombia met 0-1 bij Venezuela door een goal van James Rodriguez. Daar kocht het achteraf weinig voor. Doordat Peru met 2-0 won van Paraguay plaatste dat land zich voor de play-offs. De Peruvianen strijden in juni tegen de Verenigde Arabische Emiraten of Australië om een WK-ticket.

Chili - Uruguay 0-2
Net als Colombia moet ook Chili het eindtoernooi missen. In Santiago won Uruguay met 0-2 dankzij treffers van invaller Luis Suárez en Federico Valverde. De Uruguayanen gaan daardoor net als Brazilië, Argentinië en Ecuador naar het WK.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s