Meijer zet handtekening bij NEC: 'Altijd een goed gevoel gehad bij de club'

Meijer zet handtekening bij NEC: 'Altijd een goed gevoel gehad bij de club'

30-03-2022 14:20
9

Trainersnieuws uit Nijmegen: NEC en Rogier Meijer gaan langer met elkaar door. Het aflopende contract van Meijer wordt met één jaar verlengd, tot 30 juni 2023.

Meijer is sinds 2019 trainer van NEC. Onder zijn leiding promoveerde de club naar de Eredivisie en dit seizoen lijkt het zich te gaan handhaven. NEC bezet momenteel de tiende plaats en heeft 32 punten. Het gat met nummer zestien Fortuna Sittard is tien punten. De clubleiding van NEC wilde al een tijdje door met Meijer en nu is er daadwerkelijk een akkoord bereikt.

"Ik ben trots op deze contractverlenging en kijk ernaar uit om ook volgend seizoen voor de groep te staan", zegt Meijer op de clubsite van NEC. "Zoals ik al meerdere malen heb aangegeven heb ik altijd een goed gevoel gehad bij N.E.C. en weet ik wat ik hier heb. De komende weken en maanden gaan we verder bouwen aan de selectie, met als doel een stabiele Eredivisieclub te worden en te blijven. Allereerst door ons dit seizoen te handhaven en indien mogelijk verder naar boven te kijken. Ik wil graag onderdeel zijn van dat project."

Technisch directeur Ted van Leeuwen van NEC: "Het is met veel plezier dat we het contract van Rogier Meijer als hoofdtrainer van N.E.C. met een jaar verlengen. Hij heeft N.E.C. naar de Eredivisie gebracht en zich uitstekend gemanifesteerd in een jaar waarin we met veel tegenslagen te maken kregen."

Meijer (40) was hiervoor assistent-trainer bij NEC en daarvoor trainer van de O19. Ook trainde hij diverse jeugdelftallen bij De Graafschap, de club waar hij in 2014 zijn actieve voetbalcarrière afsloot.