'Heerenveen was voor de hand liggend, maar Utrecht is een mooiere stap'

'Heerenveen was voor de hand liggend, maar Utrecht is een mooiere stap'

31-03-2022 09:29 Laatste update: 09:52
29

Luuk Brouwers erkent dat het mogelijk was om vanuit Go Ahead Eagles met Kees van Wonderen mee te gaan naar sc Heerenveen. Toch koos de middenvelder voor FC Utrecht, vanwege de sportieve ambities. 

Brouwers tekende onlangs voor vijf seizoenen in de Domstad, al was Utrecht niet de enige club die belangstelling had voor de steunpilaar van Kowet. "Is Utrecht een verrassing? Zo heb ik het niet meegekregen", reageert Brouwers in gesprek met RTV Oost. "Heerenveen was voor de buitenwereld het meest voor de hand liggend. Dat was een optie, maar het is nooit zo concreet geweest als werd gezegd."

Wedden

Meer odds

Dat de keuze op Utrecht is gevallen, is bewust. "Utrecht is mij voor een betere en mooiere stap. Het is een heel mooie club in de subtop van Nederland." Met Go Ahead speelt Brouwers naar eigen zeggen eerst nog 'zeven finales', te beginnen met de IJsselderby tegen PEC Zwolle aanstaande zondag. "Het kan heel mooi worden zondag, maar we moeten niet doen of we Zwolle even af gaan maken. Het is een hartstikke mooie wedstrijd, heel de stad kijkt ernaar uit."