PSV-spits Vinícius deelt opmerkelijke kennismaking met 'bijzondere' Van Nistelrooy

PSV-spits Vinícius deelt opmerkelijke kennismaking met 'bijzondere' Van Nistelrooy

31-03-2022 10:14 Laatste update: 10:23
41

Carlos Vinícius vindt het jammer dat Roger Schmidt bezig is aan zijn laatste maanden bij PSV. Volgens de Braziliaan is de Duitse trainer, die wordt opgevolgd door Ruud van Nistelrooy, 'in alles top'.

"Roger Schmidt? Hij is in alles top", zegt Vinícius in een interview met het Eindhovens Dagblad. "Tactisch, technisch en ook als mens kan ik me nauwelijks een betere trainer wensen. Hij is buitengewoon begaan met zijn spelers en kan wedstrijden lezen. Ja, PSV heeft echt een topcoach."

Een basisplaats heeft de gehuurde spits niet, omdat Eran Zahavi de voorkeur krijgt van Schmidt. "Elke minuut speeltijd moet je omarmen. Als je dat niet doet, kun je nooit het beste uit jezelf halen", verklaart hij. "En in de andere minuten steun je je team. We zijn namelijk meer dan collega's bij PSV, zeker de Zuid-Amerikaanse spelers. Een aantal van ons is vrijwel altijd samen, ook buiten het veld."

PSV huurt Vinícius ook volgend seizoen van Benfica, waardoor de Braziliaan te maken krijgt met Van Nistelrooy. "Hij is een bijzondere sportman voor mij, een absolute topvoetballer", zegt hij over zijn toekomstige coach. "Afgelopen zomer mocht ik hem voor het eerst ontmoeten en wreef ik een keer over zijn benen. Daarna heb ik hetzelfde bij de mijne gedaan. Ik zei tegen hem dat ik zo zijn doelpunten over wil nemen."