'Bruno is here to stay': Fernandes tekent nieuw, langdurig United-contract

'Bruno is here to stay': Fernandes tekent nieuw, langdurig United-contract

01-04-2022 11:10
13

Bruno Fernandes heeft een nieuw contract getekend bij Manchester United. De Portugese sterspeler valt daardoor tot medio 2026 op Old Trafford te bewonderen, met de optie voor nog een seizoen. Dat maakt de Premier League-grootmacht vrijdag bekend.

De contractverlenging van de 27-jarige Fernandes diende zich al aan. Volgens Britse media wordt zijn salaris verdubbeld, tot zo'n 290.000 euro per week. Daarmee behoort de aanvallende middenvelder nu tot de grootverdieners bij United. 

Wedden

Meer odds

"Vanaf het moment dat ik bij Manchester United ben, heb ik een speciale band met de club en de geweldige fans", zegt Fernandes op de clubsite. "Ik wil nog veel meer bereiken hier, en ik weet dat de rest van de selectie en de staf er net zo over denkt. We willen de fans niets liever dan het succes geven dat ze verdienen. We hebben al een aantal geweldige momenten meegemaakt de afgelopen jaren, maar het beste moet nog komen voor zowel mijzelf als het team."

De spelmaker kwam in januari 2020 voor zestig miljoen euro over van Sporting Portugal. Zijn transfer bleek een schot in de roos voor United. Dit seizoen was hij in 37 officiële duels goed voor negen doelpunten en veertien assists.

"Iedereen weet hoe belangrijk Bruno is voor Manchester United", reageert voetbaldirecteur John Murtough. "Zijn statistieken zijn fenomenaal wat betreft doelpunten en assists. Hij is ook buitengewoon constant. Bruno's werkethiek, toewijding en fantastische houding zijn precies zoals we dat willen van een United-speler. Hij is de ultieme professional, met fantastische kwaliteiten die voldoen aan de hoge standaard van deze club."

"Net als iedereen bij de club is Bruno enorm ambitieus en vastberaden om voor succes te zorgen op het veld en ons weer te laten strijden voor de titels", besluit Murtough. Daar moet ook de nieuwe manager aan bij gaan dragen. Ajax-trainer Erik ten Hag geldt als één van de favorieten om bij The Mancunians aan de slag te gaan.