Conte spreekt over Bergwijn: 'Steven heeft nog veel ruimte voor verbetering'

Conte spreekt over Bergwijn: 'Steven heeft nog veel ruimte voor verbetering'

1 april - 16:22
44

Tottenham Hotspur-manager Antonio Conte steekt de loftrompet over Steven Bergwijn. De 24-jarige aanvaller maakte veel indruk in het Nederlands elftal, maar hij zit bij de Premier League-club op de bank.

Bergwijn stond op 23 januari voor het laatst in de basis bij Spurs in de Premier League-clash met Chelsea. Sindsdien moet de voormalig PSV'er, die een winterse transfer naar Ajax in het water zag vallen, het hoofdzakelijk doen met korte invalbeurten.

"We hebben het hier over een speler met veel kwaliteit en potentie", zegt Conte op de persconferentie. "Hij is anders dan de andere spelers in onze selectie, hij is goed in de één-tegen-één als er weinig ruimte is, hij kan een man uitspelen en kansen creëren." Tegelijkertijd vindt de Italiaan dat er nog verbeterpunten zijn. "Ik denk dat Steven nog veel ruimte heeft voor verbetering en hij moet constant worden. Hij moet hard blijven werken."

Conte benadrukt dat hij wel te spreken is over de Nederlander. "Hij is een speler die iets teweeg kan brengen. Hij kan kansen creëren voor zichzelf en anderen." Ondanks de lovende woorden moet Bergwijn onder meer Heung-Min Son en Dejan Kulusevski voor zich dulden in de pikorde. "Ik denk dat hij meer geloof in zichzelf moet hebben. Hij moet hard blijven werken, zowel met als zonder de bal, en het team helpen."

"Voetbal is een teamsport en je moet het team op elk moment kunnen helpen. Het is zeker dat we het over een speler hebben die een belangrijke ontwikkeling doormaakt", besluit Conte. Bergwijn ligt tot medio 2025 vast bij Tottenham. Volgens meerdere media heeft Ajax nog altijd interesse.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie