Kieft spreekt voorkeur uit: 'Zo goed als onder Van Gaal speelde hij nog nooit'

Kieft spreekt voorkeur uit: 'Zo goed als onder Van Gaal speelde hij nog nooit'

2 April - 10:10
56

Wim Kieft is onder de indruk geraakt van de optredens van Steven Bergwijn in de oefeninterlands van het Nederlands elftal tegen Denemarken en Duitsland. De oud-international zou de 24-jarige aanvaller de voorkeur geven boven Donyell Malen.

Bergwijn scoorde twee keer tegen de Denen en was als invaller ook tegen Die Mannschaft trefzeker. 'Je ziet wat vertrouwen met een spits doet want zo goed als hij onder Van Gaal speelt zo goed heeft hij nog nooit gespeeld', schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. 'Hij en Memphis Depay voelen elkaar ook prima aan en wisselen diepgang in hun spel en in de bal komen op de juiste momenten af.'

'Met Malen had Depay een mindere klik', gaat Kieft verder. 'Weliswaar heeft Malen diepte in zijn spel, hij speelde zonder enig vertrouwen. Je zag hem twijfelen in balbezit, richting het doel ging hij nadenken, verloor het overzicht en koos te veel voor eigen succes. Op het egoïstische af. Malen bewees zichzelf geen dienst', luidt het oordeel.

Kieft zag daarnaast Steven Berghuis 'excelleren' tegen Denemarken, maar tegen Duitsland 'ging het allemaal een tikkeltje te snel' voor de nummer tien. 'Bij balbezit werd Berghuis minder tijd gegund, moest hij een fractie sneller handelen en dan zag je dat het hem moeite kostte om de juiste oplossing te vinden.' De voormalig spits stelt dat de Oranje-spelers aan zullen moeten haken bij dat hogere niveau richting het WK.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s