Vriends: 'Die gasten op de voorpagina, wij maken er grappen over en de kous is af'

Vriends: 'Die gasten op de voorpagina, wij maken er grappen over en de kous is af'

03-04-2022 20:41
5

Sparta-verdediger Bart Vriends hecht niet veel waarde aan de gokzaak waarin zijn ploeggenoten Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers verwikkeld zijn. De betrokkenheid van het tweetal bij een illegaal gokplatform is sowieso geen punt van zorg in de Sparta-selectie, verzekert Vriends.

Beugelsdijk en Meijers kwamen vlak voor het weekend opeens groot in het nieuws, nadat het Algemeen Dagblad naar buiten had gebracht dat de twee aandelen hadden in een illegale goksite. "Je moet niet overschatten wat dat met een groep doet", aldus Vriends in gesprek met de NOS, na de 1-1 tegen sc Heerenveen van zondag. "We lezen dat natuurlijk allemaal, die gasten stonden op de voorpagina van kranten en website. Maar ze komen in de kleedkamer en we maken er eigenlijk een grapje over. Zo werkt het, gasten onder elkaar. Daar is de kous dan ook mee af."

Meijers bleef zondag op de bank zitten, maar Beugelsdijk viel nog wel in. "Tommie is uitstekend ingevallen vandaag (zondag, red.). Dus als het iets met iemand zou doen, dan zou het met die twee jongens zijn. Maar het is voor Twitter, voor publiek, voor kranten, voor media. Bij ons heeft het weinig effect", besluit de presentator van de populaire Cor Potcast.