Antony tot eind april niet beschikbaar voor Ajax, mogelijk zelfs einde seizoen

Antony tot eind april niet beschikbaar voor Ajax, mogelijk zelfs einde seizoen

05-04-2022 09:31 Laatste update: 09:39
394

Ajax moet het in de absolute slotfase van het seizoen wellicht stellen zonder Antony. De Braziliaanse aanvaller is in elk geval tot april niet beschikbaar, maakt Ajax dinsdagochtend bekend via de officiële kanalen.

Antony liep al een blessure op in De Klassieker tegen Feyenoord, waarin hij een veelbesproken rode kaart pakte, maar kwam tijdens de interlandperiode alsnog in actie voor de nationale ploeg van Brazilië. In de wedstrijd tegen Bolivia ging het alsnog mis: volgens Ajax is de blessure aan zijn enkel 'serieuzer dan in eerste instantie gedacht'.

Wellicht kan de vleugelaanvaller in de laatste wedstrijden van het seizoen nog minuten maken, maar de kans is ook aanwezig dat de voetbaljaargang 2021/2022 voor hem al ten einde is. De bekerfinale tegen PSV van zondag 17 april gaat hij sowieso missen, Ajax sluit op 15 mei het seizoen af tegen Vitesse.

Of Antony na dit seizoen nog in Amsterdam te bewonderen is, is nog afwachten. Ajax trok in 2020 de portemonnee voor de vleugelaanvaller uit São Paulo, die zich bij grote clubs in de kijker heeft gespeeld: onder meer Paris Saint-Germain, Bayern München, Real Madrid, FC Barcelona en Manchester United zouden hem op de korrel hebben. Antony was dit seizoen goed voor twaalf goals en tien assists en ligt nog tot medio 2025 vast.