Schmidt kan Drommel geen garanties geven: "Je kan altijd wisselen, ook keepers"

6 april om 20:24

PSV-trainer Roger Schmidt wilde nog niet bevestigen dat Joël Drommel donderdag onder de lat staat tegen Leicester City. De sluitpost is al het hele seizoen niet onomstreden, werd al eens vervangen door Yvon Mvogo en ging zaterdag meerdere malen in de fout tegen FC Twente.

Drommel leek zich de afgelopen weken te herpakken en zat tijdens de interlandperiode weer bij de Oranje-selectie, maar maakte uitgerekend in de Grolsch Veste een mindere beurt. "Voor hem was het een grote wedstrijd. Hij was voor het eerst terug bij zijn oude club, dan wil je op topniveau presteren. Maar hij was niet op topniveau", aldus Schmidt tijdens de persconferentie, geciteerd door Voetbal International.

Schmidt sluit zelfs niet uit dat er in het King Power Stadium een nieuwe keeperswissel zal komen. "Alles is mogelijk. Je kan altijd wisselen, ook keepers", stelt de trainer. "We maken er altijd iets groots van, maar je moet de prestaties en de opties binnen je selectie beoordelen. En dan moet je een beslissing nemen. Dat is mijn taak."

PSV begint donderdag aan zijn Conference League-tweeluik tegen Leicester City, om 21.00 uur Nederlandse tijd. De return in Eindhoven is zeven dagen later.