'Ik appte na PSV-thuis: gefeliciteerd met de handhaving, ineenstorting onverwacht'

'Ik appte na PSV-thuis: gefeliciteerd met de handhaving, ineenstorting onverwacht'

06-04-2022 22:29
5

Jordens Peters vertrok afgelopen zomer na negen jaar bij Willem II en is bij Roda JC als algemeen directeur aan de slag gegaan, maar volgt De Tricolores nog altijd op de voet. Dat de Tilburgers al maandenlang in een vrije val zitten, doet Peters ook pijn.

Eind september zag de wereld er nog heel anders uit: Willem II had zich in Peters' laatste seizoen ternauwernood gehandhaafd, maar begon flitsend aan de huidige jaargang, won thuis van PSV en stond derde in de Eredivisie. "Ik weet nog dat ik Freek Heerkens na PSV-thuis een appje stuurde. Allereerst om te vragen hoe het met hem ging, want hij was geblesseerd geraakt. Maar daarna stuurde ik: gefeliciteerd met de handhaving. Het kon eigenlijk niet meer misgaan", aldus Peters in gesprek met het Brabants Dagblad.

Sindsdien heeft Willem II slechts zeven punten in 21 wedstrijden gepakt, waardoor het nipt boven de streep staat. "Iedereen weet wat voor gevoel ik heb bij Willem II. Dat ze het nu zo moeilijk hebben, doet pijn, ja. Lastig en vervelend om te zien", aldus Peters. "Ik had echt niet verwacht dat het zó zou instorten. Dat doet me wat, ja. Maar ik heb nog steeds het vertrouwen dat ze het gaan redden."

Willem II speelt vrijdag uit tegen Go Ahead Eagles. Het moet bovendien nog afwachten hoe achtervolgers Sparta en Fortuna Sittard hun inhaalwedstrijden doorstaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie