Jansen laat zich uit na eerste AZ-bod: 'Een hele interessante speler'

Jansen laat zich uit na eerste AZ-bod: 'Een hele interessante speler'

08-04-2022 18:27 Laatste update: 18:29
38

AZ-trainer Pascal Jansen is gecharmeerd van PEC Zwolle-verdediger Mees de Wit. De linkspoot staat in de belangstelling van meerdere clubs uit de Nederlandse subtop, maar de Alkmaarders lijken de beste papieren te hebben.

Met Owen Wijndal en Milos Kerkez beschikt AZ over twee linkervleugelverdedigers, maar Jansen ontkent niet dat hij De Wit graag ziet komen. "Ik vind Mees de Wit een heel interessante speler, zeker. Hij ontwikkelt zich goed in de Eredivisie dit seizoen", laat hij optekenen door De Telegraaf. "Maar zo zijn er wel meer jongens uit die leeftijdscategorie die zich goed ontwikkelen en die we in de gaten houden."

De 23-jarige De Wit wordt genoemd in een rijtje met voormalig AZ'ers Wout Weghorst, Alireza Jahankakhsh en Vincent Janssen: begin twintigers met een doorverkoopsucces. Jansen erkent dat er net als in het genoemde drietal nog genoeg rek en potentie in De Wit zit. "Jazeker, het is een speler die binnen het profiel past waar AZ graag naar kijkt: een Nederlandse jongen, van die leeftijd, en in de Eredivisie groeipotentie heeft laten zien."