Schöne kan weer historie schrijven met NEC: 'Na al die jaren is het weer mogelijk'

Schöne kan weer historie schrijven met NEC: 'Na al die jaren is het weer mogelijk'

09-04-2022 11:25
20

Lasse Schöne heeft na een blik op de programma's geconcludeerd dat NEC geen favoriet is voor het behalen van een play-offticket. De Nijmegenaren spelen onder meer nog tegen FC Twente, Ajax, FC Utrecht en PSV en de realistische Deen weet dat het moeilijk wordt om daar veel punten te pakken.

NEC is met FC Groningen en Go Ahead Eagles verwikkeld in een strijd om de achtste plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Het Nijmeegse programma is echter een stuk zwaarder dan dat van de concurrentie. "Het wordt lastig, heel lastig om als achtste te eindigen", meldt Schöne tegenover De Gelderlander. "We moeten wel op die plek jagen. En als dat niet lukt, dan moet dat niet als een teleurstelling voelen. Want we hebben dan nog steeds een wereldseizoen."

Toch hoopt iedereen in Nijmegen en omstreken op een herhaling van het seizoen 2008/2009, waarin NEC in de UEFA Cup tegen ploegen als Spartak Moskou, Udinese, Hamburger SV en Tottenham mocht spelen. Schöne was daar zelf bij. "Ik heb door mijn carrière heen schitterende Europese avonturen meegemaakt, maar die met NEC was wel heel bijzonder. Het was het hoogtepunt van de club. Destijds was het normaal dat NEC elk seizoen de play-offs om Europees voetbal haalde. Dit seizoen is dat na al die jaren weer mogelijk. Het zou fantastisch zijn."

Wat er ook gebeurt, de middenvelder is in ieder geval trots op zijn ploeg. "Het seizoen verloopt boven verwachting. De buitenwacht vergeet weleens dat we met acht of negen jongens spelen die voor dit seizoen nul eredivisie-ervaring hadden. Iedereen heeft zich moeiteloos aangepast. Wat vooral knap is, is dat we altijd trouw zijn gebleven aan onze speelstijl. We zijn nooit in paniek geraakt."