'PSV en Brazilië geweldige match, dat Ajax Antony kan halen maakt me jaloers'

'PSV en Brazilië geweldige match, dat Ajax Antony kan halen maakt me jaloers'

09-04-2022 15:51
73

Heurelho Gomes gaat als ambassadeur van PSV aan de slag. De voormalig keeper van de Eindhovenaren gaat proberen om de contacten van PSV in Zuid-Amerika te versterken. Gomes is blij dat hij (voor even) terug is in het Philips Stadion.

"Mijn zaakwaarnemer en ik kennen de transfermarkt in Brazilië erg goed", begint Gomes in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "PSV was een hele sterke naam in Brazilië, maar het blijkt nu ontzettend moeilijk om enigszins met Romário, Ronaldo of Alex vergelijkbare spelers te halen. PSV en Brazilië is altijd een geweldige match geweest en dat Ajax nu in Brazilië ook goede talenten als Antony kan halen, maakt me een beetje jaloers."

Gomes bewaart goede herinneringen aan zijn tijd in Eindhoven. "Wat ik met deze club heb gehad, heb ik nergens gevoeld in mijn hele leven. Ik heb het contact met PSV nooit echt verloren, ook niet na het afscheid in 2008 dat niet goed is verlopen. Het was mijn wil om na 2008 nooit écht afscheid te nemen van PSV, want een terugkeer moest er ooit een keer van komen. Dat voelde ik in mijn hart. Ik heb in veel landen gespeeld, maar Eindhoven is de plek die in mijn hart zit."

Gomes was afgelopen week een paar dagen in Eindhoven, waar hij zijn landgenoot Mauro Júnior tegenkwam. "Mauro lijkt me een speciale jongen, met een heel goede mentaliteit. Ook hij houdt heel erg van deze club, dat heb ik wel gezien. André (Ramalho, red.) heb ik vorig jaar nog een bericht gestuurd toen hij naar PSV ging. Welkom bij de mooiste club van de wereld, heb ik hem gestuurd. Hij is heel gelukkig hier en Carlos (Vinicíus, red.) ook. PSV en Brazilië, dat moet voor altijd een goed verhaal blijven."