'Magistrale' Onana blijft Stekelenburg voor: 'Andre de onbetwiste nummer één'

'Magistrale' Onana blijft Stekelenburg voor: 'Andre de onbetwiste nummer één'

09-04-2022 20:16
61

Maarten Stekelenburg keert tegen Sparta Rotterdam terug in de wedstrijdselectie van Ajax, maar Erik ten Hag twijfelt niet over wie in het restant van het seizoen onder de lat moet staan. De oefenmeester benadrukt dat Andre Onana eerste doelman blijft.

Ten Hag is blij dat hij weer over Stekelenburg kan beschikken en stelt dat zijn herstel sneller is verlopen dan verwacht. Toch hoeft de ervaren goalie niet op speeltijd te rekenen, aangezien Ten Hag overtuigd is van Onana. "Hij zit nog niet op het niveau van voor zijn schorsing, dat is duidelijk. Maar dat kun je ook niet verwachten. Hij moet gewoon keihard werken om daar weer naartoe te gaan. Ik ben er van overtuigd dat dat gaat lukken. We hebben het allemaal geizen, hij is gewoon een magistrale keeper", stelt hij tegenover ESPN.

De Ajax-trainer denkt dat Onana aan een heel hoog verwachtingspatroon moet voldoen. "Of Stekelenburg en andere keepers Onana in de nek hijgen? Daar is nu helemaal geen sprake van, André is onze onbetwiste nummer één."

Ten Hag werd door ESPN ook aan de tand gevoeld over een mogelijke overstap naar Manchester United, maar daar was de hoofdrolspeler niet van gediend. "Ik praat alleen over de wedstrijd. Ik ga niet in op geruchten", is hij stellig, waarop toch wordt doorgevraagd. "Vragen over de wedstrijd, of ik ga naar binnen", antwoordt Ten Hag kraakhelder.