'Vitesse wil maximaal 25 miljoen euro als spelen in GelreDome niet meer kan'

'Vitesse wil maximaal 25 miljoen euro als spelen in GelreDome niet meer kan'

11 april - 14:50
151

Vitesse wil er via de rechter voor zorgen dat het na het opzeggen van de huur mag blijven voetballen in het GelreDome. Als dat niet lukt, willen de Arnhemmers een dwangsom vorderen die kan oplopen tot 25 miljoen euro, meldt de Gelderlander.

Vitesse is al bijna drie jaar in een juridische strijd verwikkeld met de eigenaar van zijn stadion, vastgoedbedrijf Nedstede uit Amsterdam. De huurovereenkomst tussen de twee partijen loopt eigenlijk nog tot en met 30 september 2023, maar Vitesse besloot deze in 2018 op te zeggen. De nummer zes van de Eredivisie vond de jaarlijkse huursom van 1,8 miljoen euro buitenproportioneel. In de afgelopen jaren hebben de club en stadioneigenaar echter niet onderhandeld over een nieuwe overeenkomst, waardoor de rechter nu naar de zaak zal kijken.

In de rechtbank zal Vitesse wijzen naar zijn eeuwig durende speelrecht in het GelreDome, zoals in 1996 is afgesproken. De club wil vanaf 1 oktober 2023, de eerste dag dat de huurovereenkomst met het stadion definitief ten einde is, een dwangsom eisen. Het is de bedoeling dat Nedstede 200 duizend euro betaalt voor elke dag die de club niet in het stadion kan spelen. In totaal kan de som oplopen tot 25 miljoen euro. Nedstede beweert dat er geen sprake meer is van het eeuwig durende speelrecht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s