Sinds kort clubloze Hake gespot bij Heracles-Feyenoord: 'Vergeleken met Ten Hag'

Sinds kort clubloze Hake gespot bij Heracles-Feyenoord: 'Vergeleken met Ten Hag'

11-04-2022 20:55
39

Heracles Almelo is op zoek naar een nieuwe trainer en de sinds kort clubloze René Hake is zondag gespot in Erve Asito. Eén plus één zou zomaar eens twee kunnen zijn: dat Hake een verleden heeft bij rivaal FC Twente, zou volgens de clubwatchers van TC/Tubantia geen rol moeten spelen.

De vijftigjarige Drent was tussen 2015 en 2017 eindverantwoordelijke bij FC Twente en werd onlangs ontslagen bij FC Utrecht. Zondag was hij aandachtig toeschouwer bij Heracles-Feyenoord, is ook de TC/Tubantia-journalisten Leon ten Voorde en Fardau Wagenaar ter ore gekomen. De twee slaan Hake hoog aan. "Hij werd bij FC Utrecht vergeleken met Ten Hag", laat Ten Voorde weten in de podcast De Ballen Verstand.

Het FC Twente-verleden van Hake zou dus gevoelig kunnen liggen in de regio, maar Ten Voorde vindt dat schromelijk overdreven. "Als je je als clubleiding daardoor laat leiden… Dan ben je eigenlijk niet capabel om een club te leiden." Wagenaar weet nog dat Fred Rutten, komend seizoen actief als assistent-trainer bij PSV, aan Heracles werd gelinkt. "Iemand had gezegd dat Rutten eventueel in beeld zou zijn bij Heracles, wat helemaal niet zo was. En vervolgens hangt er een spandoek, omdat hij een ‘rode’ achtergrond heeft." Ten Voorde countert: "Rutte is meer gelieerd aan Twente dan Hake, hij heeft er ook gespeeld, dat is ook wat anders. Maar dan nog moet een club gewoon een speler zoeken, waarvan zij denken: die past bij ons, die gaat ons verder brengen."