Fraudezaak in Italiaans topvoetbal: Juve-kopstukken worden beschuldigd

Fraudezaak in Italiaans topvoetbal: Juve-kopstukken worden beschuldigd

12 April - 16:50
48

Het Italiaanse voetbal is opgeschrikt door een fraudezaak waar Juventus en Napoli bij betrokken zijn. Ze zouden gesjoemeld hebben bij het afronden van transfers en dat kan stevige straffen opleveren.

In de Gazzetta dello Sport, dat aanwezig was bij de rechtszaak achter gesloten deuren, valt te lezen dat de aanklagers van de Italiaanse voetbalbond FIGC zware sancties geëist hebben tegen de voorzitters van Juventus en Napoli. Andrea Agnelli (foto boven) van Juve hangt een schorsing van een jaar boven het hoofd en Aurelio de Laurentiis, de flamboyante voorman van Napoli, kan voor elf maanden geschorst worden.

In totaal moeten maar liefst elf clubs en 61 hoofdrolspelers uit het Italiaanse betaalde voetbal zich melden bij de tuchtcommissie. De Italiaanse bond stelt dat zij gesjoemeld hebben met transferwaardes van spelers, om op die manier de financiële balans op orde te krijgen.

Naast Agnelli en De Laurentiis zitten ook Fabio Paratici, Federico Cherubini, Maurizio Arrivabene en Pavel Nedved in de problemen. Paratici was technisch directeur bij Juve en is ondertussen vertrokken naar Tottenham Hotspur, maar heeft dus wel met de zaak te maken. Zijn opvolger Cherubini ook, net als CEO Arrivabene en vice-voorzitter Nedved.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s