Feyenoord met 22 spelers naar Praag: 'Belangrijkste wedstrijd in mijn carrière'

Feyenoord met 22 spelers naar Praag: 'Belangrijkste wedstrijd in mijn carrière'

13-04-2022 11:45
49

Feyenoord-trainer Arne Slot kan in de cruciale Conference League-return tegen Slavia Praag een beroep doen op Lutsharel Geertruida en Guus Til. De Rotterdammers reizen met 22 spelers af naar Tsjechië, waar donderdag om 21.00 uur wordt afgetrapt.

Geertruida miste de laatste drie wedstrijden door een blessure, maar is fit genoeg om in actie te komen tegen Slavia Praag. Ook Til is erbij. Hij viel zondag tegen Heracles Almelo (1-4 winst) nog geblesseerd uit. Naast Geertruida en Til stappen jongelingen Mimeirhel Benita en Sem Valk in het vliegtuig naar Tsjechië. Cole Bassett (niet speelgerechtigd) en Philippe Sandler (niet wedstrijdfit) reizen ook mee met Feyenoord, maar zijn niet inzetbaar.

Orkun Kökcü behoort logischerwijs tot de wedstrijdselectie van Slot en benadrukt op de Feyenoord-kanalen het belang van de kwartfinale in Praag. "Dit wordt voor ons de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen en voor mij van mijn carrière tot nu toe", aldus de middenvelder, die al twee keer scoorde tegen Slavia. "We zijn gemotiveerd en hebben veel vertrouwen. We weten wat we van Slavia kunnen verwachten én ook wat wij kunnen brengen."