PSV bevestigt: steunpilaar Boscagli moet onder het mes, seizoen zit er al op

PSV bevestigt: steunpilaar Boscagli moet onder het mes, seizoen zit er al op

13-04-2022 14:02 Laatste update: 14:07
61

PSV rekent dit seizoen niet meer op Olivier Boscagli. De Eindhovenaren hebben bevestigd dat de Monegask niet meer in actie zal komen.

Boscagli heeft een 'ernstige knieblessure' overgehouden aan het duel met RKC Waalwijk en moet zelfs onder het mes. De centrale verdediger botste tegen RKC-aanvaller Jens Odgaard op: de schade leek aanvankelijk mee te vallen, maar PSV heeft nu toch slecht nieuws over Boscagli gekregen. Na zijn operatie zal 'een langdurige herstelperiode' volgen.

PSV speelt dit seizoen nog minimaal zeven en maximaal tien wedstrijden, maar zal dat sowieso zonder Boscagli moeten doen. Ook Noni Madueke zit in de ziekenboeg en zal de Conference League-return tegen Leicester City en de bekerfinale tegen Ajax moeten missen. Armando Obispo ontbrak in de vorige wedstrijden, Philipp Mwene en Ryan Thomas zijn al langer uit de roulatie.

Vooral achterin wordt de spoeling dun tijdens de beslissende weken van het seizoen: afgezien van Obispo zijn Jordan Teze en André Ramalho de enige pure centrale verdedigers. Daarnaast zijn Teze, Philipp Max en de omgeturnde Mauro Júnior de opties op de flanken.