Slavia vreest voor nieuwe blessures: 'Onze beste man in De Kuip heeft klachten'

Slavia vreest voor nieuwe blessures: 'Onze beste man in De Kuip heeft klachten'

13-04-2022 17:11 Laatste update: 17:16
37

Slavia Praag is nog altijd gehavend en werkt met een kleine selectie toe naar de kraker tegen Feyenoord. Vorige week moest trainer Jindrich Trpisovsky al een hele waslijst aan spelers missen en de ziekenboeg is niet bepaald leeggestroomd.

Op een persconferentie gaf de Tsjechische trainer aan dat Tomás Holes en Yira Sor, de twee uitblinkers in De Kuip tijdens het 3-3 gelijkspel in de heenwedstrijd, mogelijk niet mee kunnen doen. "Ze hebben fysieke klachten en we hopen echt dat beiden in ieder geval een deel van de wedstrijd mee kunnen spelen", laat Trpisovsky optekenen.

De van schorsingen teruggekeerde Srdjan Pavsic en Aiham Ousou kunnen in elk geval spelen, maar het missen van Holes en Sor zou alsnog een gevoelige tik voor Slavia zijn. "Holes was onze beste speler in Rotterdam en Sor was extreem gevaarlijk", weet ook Trpisovsky. "Ik denk dat één van hen honderd procent zeker kan meedoen. Bij de ander is het fifty-fifty."

De oefenmeester van Slavia voorziet, net als vorige week in Rotterdam-Zuid, een geweldige wedstrijd. "Dat had echt alles. Iedereen heeft kunnen zien dat deze twee teams ontzettend aan elkaar gewaagd zijn. Zij waren eerst beter, maar daarna zijn wij dreigender geworden. Het scheelt dat wij nu thuis spelen. We zijn één thuisduel verwijderd van de laatste vier."