Leicester verwacht 'gunstige' PSV-speelstijl: 'Dat gaat ons zeker helpen'

Leicester verwacht 'gunstige' PSV-speelstijl: 'Dat gaat ons zeker helpen'

13-04-2022 17:49
43

Brendan Rodgers, de trainer van Leicester City, verwacht dat de speelstijl van PSV in Eindhoven gunstig zal uitpakken voor zijn ploeg. The Foxes hebben ruimte nodig en denken die in het Philips Stadion te krijgen.

Na de 0-0 in het King Power Stadium beginnen PSV en Leicester weer van voor af gaan, maar met één subtiel verschil. "PSV zakte vorige week verder in dan normaal en thuis zullen ze meer voor de aanval kiezen", legt Rodgers uit op een persconferentie. "Dat willen de supporters ook van ze zien. Voor ons is dat goed, want dan zal er meer ruimte gaan komen."

De Engelse oefenmeester stelt dat dat precies is wat zijn ploeg nodig heeft. "Dat gaat ons helpen om ze problemen te bezorgen. We moeten in ieder geval zorgen dat er tempo in ons spel komt en dat we rustig blijven. Dat we spelers in huis hebben die een doelpunt kunnen maken, weten we."

Voor Leicester staat er in ieder geval iets bijzonders op het spel. Voor het eerst in de clubhistorie kan de halve finale van een Europees toernooi gehaald worden. "Wij zijn niet zoals PSV, dat zich al 48 jaar op rij heeft geplaatst voor Europees voetbal. Voor ons is dit een enorme kans en we zijn er klaar voor om hem te pakken."