Til verlaat training Feyenoord met ijs op de knie en lijkt het niet te halen

Til verlaat training Feyenoord met ijs op de knie en lijkt het niet te halen

13-04-2022 19:14 Laatste update: 19:30
29

Het is nog maar de vraag of Guus Til donderdag kan spelen tegen Slavia Praag, de kans lijkt in ieder geval niet heel groot. De middenvelder raakte tegen Heracles Almelo geblesseerd en verliet woensdag vroegtijdig de training. 

Trainer Arne Slot was er op de persconferentie niet al te hoopvol over. "Zijn gevoel is goed. Dat vind ik belangrijk, maar het is kort dag. Zelf denk ik dat de kans dat hij kan starten fifty-fifty is. Hij is zelf wat positiever", zei Slot. RTV Rijnmond meldt dat Til de training niet vol heeft kunnen maken. De technische staf van Feyenoord wil donderdagavond laat de knoop doorhakken over het wel of niet meespelen van Til. Mocht hij niet kunnen starten, dan lijkt Jens Toornstra sowieso een basisplaats te krijgen.

"Lutsharel komt terug na een revalidatie", zegt Slot over Geertruida. "Hij was bezig aan een hele goede fase. Gelukkig hebben we met Marcus Pedersen een goede vervanger voor hem, maar ik ben blij dat hij er nu weer bij is. Hij geeft ons wat extra's, ook in de opbouw. Ook voor hem geldt dat we de reactie op de training van vanavond af moeten wachten."

Feyenoord kan donderdag de halve finale van de Conference League bereiken. Het speelde vorige week met 3-3 gelijk tegen Slavia Praag.