Langstzittende trainer in Premier League ontslagen: 'Moeilijke beslissing'

Langstzittende trainer in Premier League ontslagen: 'Moeilijke beslissing'

15 April - 11:39 Laatste update: 12:25
53

Burnley en Sean Dyche nemen na tien jaar afscheid van elkaar. De Engelsman is ontslagen na tegenvallende resultaten en daarmee komt er een einde aan een indrukwekkend tijdperk. Dyche was de langstzittende trainer in de Premier League.

Dyche (50), dit seizoen de manager van Erik Pieters en Wout Weghorst, stond maar liefst tien seizoenen aan het roer op Turf Moor. Burnley staat op de achttiende plaats in de Premier League en degradeert met de huidige stand naar het Championship. De club speelt nu paniekvoetbal en hoopt lijfsbehoud te forceren.

Dyche wist met Burnley twee keer te promoveren en zelfs Europees voetbal te halen. "Ten eerste willen we onze oprechte dank tonen aan Sean en zijn staf voor hun prestaties bij de club in het afgelopen decennium", zegt voorzitter Alan Pace op de clubsite. "Sean is zowel op als naast het veld een verdienste geweest. Hij werd gerespecteerd door spelers, staf, supporters en de voetbalgemeenschap."

"De resultaten van dit seizoen waren echter teleurstellend en hoewel dit een ongelooflijk moeilijke beslissing was, vinden we dat er nog acht cruciale wedstrijden van het seizoen zijn, dat er een verandering nodig is om de ploeg de best mogelijke kans te geven om in de Premier League te blijven", zegt Pace.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s