Promes hield spelers van Spartak indirect in Rusland: 'Niet alleen hij sprak'

Promes hield spelers van Spartak indirect in Rusland: 'Niet alleen hij sprak'

16 April - 09:31
38

Quincy Promes heeft indirect voorkomen dat spelers massaal vertrokken bij Spartak Moskou. Vanwege de nieuwe regeling mochten spelers uit Oekraïne en Rusland tijdelijk vertrekken vanwege de oorlog. Promes verzocht de spelers om te blijven.

Dat vertelt de Belgische verdediger Maximiliano Caufriez, die zelf ook besloot om Spartak trouw te blijven. De spelers kwamen na de invasie van Rusland bij elkaar, waarbij een belangrijke rol was weggelegd voor Promes.

"Tijdens de vergadering nam niet alleen Promes het woord. Alle spelers zeiden dat ze bereid waren om te blijven en de club te steunen", zegt Caufriez op de clubsite van Spartak. "We moeten het team respecteren. We hebben afgesproken om in ieder geval het seizoen samen af te maken."

Jordan Larsson maakte een andere keuze. De oud-speler van NEC koos voor een transfer naar Zweden. "Er zat een tijd tussen onze ontmoeting en de beslissing van Jordan. We hebben allemaal onze levens en persoonlijke omstandigheden. Larsson vond deze stap noodzakelijk. Ik neem het hem niet kwalijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s