Twee Nederlanders maken nieuwe clash tussen City en Liverpool vanaf de aftrap mee

Twee Nederlanders maken nieuwe clash tussen City en Liverpool vanaf de aftrap mee

16-04-2022 16:08
16

Het is smullen voor de voetballiefhebber, want Manchester City en Liverpool komen elkaar zaterdag voor de tweede keer in korte tijd tegen. In de halve finale van de FA Cup op Wembley wordt er met twee Nederlanders aan de aftrap om een finaleticket gestreden.

Vooral Jürgen Klopp beklaagde zich over het drukke speelschema en dat zijn spelers amper de tijd kregen om te rusten voor het treffen met City op Wembley. Toch heeft de Duitser al zijn sterren een basisplaats kunnen geven en dat betekent dat Virgil van Dijk aan de aftrap staat. Hij wordt in het centrum van de verdediging ondersteund door Ibrahima Konaté, die Benfica in de kwartfinale van de Champions League velde met twee kopgoals.

Manchester City moet het wél stellen zonder een aantal smaakmakers. Rúben Días en Kevin de Bruyne zitten op de reservebank en bij de Belg is dat bittere noodzaak, aangezien hij niet helemaal fit is. Keeper Ederson moet ook toekijken, maar dat komt omdat Zack Steffen al het hele bekertoernooi de voorkeur krijgt. Nathan Aké mag wel starten en flankeert John Stones in het hart van de viermansdefensie van City.