Update: De Graafschap heeft verdediger bijna binnen, contract voor drie jaar

Update: De Graafschap heeft verdediger bijna binnen, contract voor drie jaar

18-04-2022 12:36 Laatste update: 25-04-2022 21:28
45

De Graafschap heeft een oogje op Alexander Büttner en Boyd Lucassen. De verdedigers van RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles kunnen na dit seizoen transfervrij opgepikt worden. Er is ook nieuws over de trainerspositie bij De Graafschap.

De Gelderlander maakt maandag melding van de De Graafschap-interesse in Bütnner en Lucassen. Eerstgenoemde wilde vorige zomer al naar Doetinchem komen, maar hoorde na een gesprek niks meer van de club. Daardoor besloot Büttner om naar Waalwijk te trekken.

Lucassen heeft een contractaanbieding van Go Ahead op zak, maar de rechtsback is daar niet tevreden mee. De Graafschap probeert daardoor zijn slag te slaan. Lucassen is de laatste weken ook uit de basis verdwenen bij Go Ahead.

De Graafschap lijkt dus een goede kans te maken bij Büttner en Lucassen. De Gelderlander weet ook te melden dat Adrie Poldervaart volgend seizoen waarschijnlijk voor de groep staat bij de Superboeren. Poldervaart kon vorig seizoen al de stap maken naar De Graafschap, maar FC Groningen blokkeerde de overgang. Poldervaart vertrekt na dit seizoen echter bij de nummer acht van de Eredivisie.

Update: Alexander Büttner staat op het punt een driejarig contract te ondertekenen bij De Graafschap. De verdediger wil zijn carrière graag afsluiten bij de club uit zijn geboortestad Doetinchem. "Ik ga het niet ontkennen", vertelt technisch manager Peter Bijvelds van De Graafschap in gesprek met De Gelderlander. "Er kan heel snel nieuws zijn."