Klare taal voor Heracles Almelo: 'Plaatje van Emmen ziet er heel goed uit'

Klare taal voor Heracles Almelo: 'Plaatje van Emmen ziet er heel goed uit'

18-04-2022 19:05
29

Michael Brouwer heeft het uitstekend naar zijn zin bij FC Emmen, maar of hij volgend seizoen nog onder de lat staat in Drenthe is onduidelijk. De 29-jarige doelman ziet het in ieder geval niet meer zitten om bij broodheer Heracles Almelo als tweede keus te fungeren.

Voor Brouwer en Emmen is het seizoen geslaagd nu promotie een feit is, maar het is de vraag of de Apeldoorner met de ploeg van coach Dick Lukkien de Eredivisie ingaat. "Tja, dat weet ik nog niet. Nou ja, ik weet wat ík wil", zegt hij tegen De Stentor. "Ik sta nog een jaar onder contract bij Heracles. Ik weet nog niet wat me te wachten staat, maar één ding is zeker: ik wil geen tweede keeper worden ergens. Ik wil ook volgend seizoen elke week aan de wedstrijd beginnen."

Wedden

Meer odds

Of dat bij Emmen is, durft Brouwer dus niet te zeggen. "Dat weet ik niet. Heracles is mijn werkgever, dus daar ga ik me eerst melden. Heel eerlijk: Emmen heeft al wel een plaatje voor me geschetst en dat ziet er heel goed uit. Ze willen me behouden. Ik heb het hier erg naar mijn zin, dat is wel duidelijk. Maar ook Emmen is afhankelijk van Heracles, die club is leidend in dit verhaal."

Brouwer heeft ondertussen niets dan lof voor Emmen, dat vrijdag bij FC Dordrecht op de steun van tweeduizend fans kon rekenen. "Daar ben ik ook gevoelig voor, ik heb hier iets opgebouwd en dat vertrouwen doet me enorm goed. En die rust is ook heel goed. Ze halen hier geen rare fratsen uit, geloven in de kwaliteiten van mensen."

Ook bij Heracles Almelo ontstaat een vacature tussen de palen. Eerste doelman Janis Blaswich vertrekt naar RB Leipzig.