Den Bosch mag nog altijd dromen van de Eredivisie na zege in Utrecht

Den Bosch mag nog altijd dromen van de Eredivisie na zege in Utrecht

18-04-2022 21:52
40

FC Den Bosch kan nog altijd promoveren naar de Eredivisie. De Bosschenaren wonnen maandagavond met 0-1 bij Jong FC Utrecht, melden zich daardoor in de top van de periodestand en mogen dus nog altijd hopen op deelname aan de play-offs.

Alleen een overwinning in de Galgenwaard, die voor één keer opgetuigd werd tot strijdtoneel voor de Utrechtse beloften, was genoeg voor Den Bosch om in de race te blijven in de vierde periode. Dat de bal na twaalf seconden al in het netje lag, was dan ook een perfecte opsteker. Jeremy Cijntje was de maker van één van de snelste doelpunten ooit gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie.

Daarna vond de ploeg van trainer Jack de Gier het welletjes en lieten ze de Utrechtse beloften aan de bal. Die deden hun uiterste best, maar wisten doelman Wouter van der Steen in de 89 minuten na de openingstreffer niet te passeren. Daardoor blijven de talenten van oefenmeester Darije Kalezic op de zeventiende plaats in de reguliere stand staan en mag Den Bosch nog altijd hopen op een nacompetitietoetje.

Met nog drie wedstrijden te gaan is de achterstand op Roda JC, dat de virtuele koploper is in de vierde periode, vier punten. Volgende week komen de Limburgers naar Den Bosch en kunnen de blauwhemden hele goede zaken gaan doen.